spiriTUSz csoport névadó buli, 2011.05.17.

A spiriTUSz csoport egy nem hivatásos festőket összefogó alkotó közösség, amelynek tagjai már több éve dolgoznak együtt, sikeresen szerepelnek pályázatokon és kiállításokon, ill. nyaranta alkotótáborokon vesznek részt.

A csoport Szilágyi János grafikus- és festőművész irányításával 2008-ban kezdett el együtt alkotni az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ Moholy-Nagy Képző-és Iparművészeti Stúdiójában.

Sajnos az intézmény vezetőségváltása nem kedvezett a csoport további, az intézményben történő működésének, így 2010 júniusában műterem nélkül maradt az alkotó közösség.

Szilágyi János grafikus- és festőművész, a spiriTUSz csoport vezetője

Újbóli közös munkára 2010 októberétől kapott lehetőséget a csoport, amikor a VI. kerületi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér befogadta, és termet biztosított a közös alkotásokhoz, ill. 2011. június 16-án bemutatkozási lehe-tőséget is biztosított a nagy sikerű spiriTUSz Eötvös 10 év végi kiállítás keretében, melynek megnyitó ünnepsé-gén Szilágyi János grafikus- és festőművész mellett a volt indonéz nagykövet, H. E. Mangasi Sihombing is megnyitó-beszédet tartott.

 

A csoport 2011 májusában vette fel a spiriTUSz csoport nevet.

H. E. Mangasi Sihombing volt indonéz nagykövet beszéde év végi kiállításunkon

főoldal | rólunk | tagok | események | kapcsolat

 

 

rólunk